Zapečené zemiaky na plechu s kuracím mäsom, smotanou a cesnakom: Parádny obed bez roboty!

Pripravte si tieto jednoduché zapečené zemiaky s kuracím mäsom z rúry. Pri zapekanie do seba zemiaky vtiahnu šťavu z kurčaťa a stanú sa tak neuveriteľne vláčnymi a jemnými. Iste si pochutnáte!

Pripravte si tieto jednoduché zapečené zemiaky s kuracím mäsom z rúry.

 

 

Pri zapekanie do seba zemiaky vtiahnu šťavu z kurčaťa a stanú sa tak neuveriteľne vláčnymi a jemnými. Iste si pochutnáte!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 kg kuracieho mäsa (stehná, krídla,)

200 g kyslej smotany

Niekoľko strúčikov cesnaku

Soľ

korenie podľa chuti

Voliteľné:

 

 

cuketa

mrkva

zeler

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a zmiešajte s kyslou smotanou a drveným cesnakom.

Ak chcete použiť aj inú zeleninu, pokojne nakrájajte a pridajte k zemiakom.

 

 

Dochutíme soľou a korením a navrstvíme na dno pekáča.

Hore uložíme umyté, osušené, soľou a korením ochutené mäso a pečieme 20 minút.

Potom podlejeme hrnčekom vody, alebo vývaru, aby sa zemiaky nepripálili.

 

 

Pečieme ďalších 50 minút a môžete servírovať.

zdroj: goodcookbook.ru

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes