Pripravte si tieto jednoduché zapečené zemiaky s kuracím mäsom z rúry.
Pri zapekanie do seba zemiaky vtiahnu šťavu z kurčaťa a stanú sa tak neuveriteľne vláčnymi a jemnými. Iste si pochutnáte!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 kg kuracieho mäsa (stehná, krídla,)
200 g kyslej smotany
Niekoľko strúčikov cesnaku
Soľ
korenie podľa chuti
Voliteľné:
cuketa
mrkva
zeler
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a zmiešajte s kyslou smotanou a drveným cesnakom.
Ak chcete použiť aj inú zeleninu, pokojne nakrájajte a pridajte k zemiakom.
Dochutíme soľou a korením a navrstvíme na dno pekáča.
Hore uložíme umyté, osušené, soľou a korením ochutené mäso a pečieme 20 minút.
Potom podlejeme hrnčekom vody, alebo vývaru, aby sa zemiaky nepripálili.
Pečieme ďalších 50 minút a môžete servírovať.
zdroj: goodcookbook.ru