Výborný dezert za studena. Jahodová misa plná mliečneho krému a so sladučkými jahodami.
Potrebujeme:
250 g piškót
250 g smotany na šľahanie
50 g Salka
50 ml čerstvého mlieka
50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
150 g jahôd
Mlieko na pokropenie sušienok
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Do misy nalejeme smotanu s práškovým cukrom a začneme šľahať.
Kým šľahačka ešte nie je celkom tuhá, prilejeme mlieko a kondenzované mlieko.
Zmiešame do jednotného krému.
Dobré je miešať ručne cukrárskou silikónovou špachtličkou (ako keď vmiešate sneh do cesta) – tak, aby vznikla krémová jednotná hmota.
Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (pár jahôd nechajte na ozdobu).
Na dno misy navrstvite sušienky pokvapkané mliekom a krém zmiešaný s kúskami jahôd.
Potom opäť vrstva sušienok, krém a nakoniec jahody na ozdobu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.giallozafferano.it