U nás doma by sa vyprážaný syr jedol hádam aj každý deň a keď sme klebetili s kaderníčkou, ona mi prezradila svoj výborný recept na bleskový falošný vyprážaný syr.
Stačia naň len 2 lyžice strúhaného eidamu, nevytečie a je taký sýty, ako klasický obaľovaný syr.
Aj dnes sme naň dostali chuť. :-)
Potrebujeme (na jednu porciu:
2 kopcovité lyžice nahrubo nastrúhaného syra (Eidam 45%)
2 vajcia
1 lyžicu strúhanky
soľ
trocha mletej papriky
môžeme aj štipku vegety
nadrobno nasekané bylinky
Postup:
Nastrúhame si na hrubom strúhadle syr.
Pridáme dve celé vajcia a lyžicu strúhanky, osolíme, pridáme trochu mletej červenej papriky.
Ideálne je vyprážať na panvici s otvormi.
Na oleji rozpálime trochu oleja a potom vlejeme syrovú zmes.
Vyprážame z oboch strán dozlatista.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Je to skutočne veľmi sýte, takže nerobte toho zbytočne veľa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Gabika M.