Vychutnajte si svojimi blízkymi zaujímavý, výdatný a chutný obed, ktorý pripravíte v priebehu pár minút.
produkty:
- Zemiaky – 1 kg
- Cibuľa – 1 ks
- Mrkva – 1 ks
- Kuracie prsia – 0,5 kg
- Kyslá smotana, jogurt alebo majonéza – 100 g
- Soľ podľa chuti
- Korenie – podľa chuti
Postup:
Očistíme zemiaky a nakrájame.
Pekáč vymastíme trochou oleja a uložíme zemiaky, ktoré ochutíme soľou a korením.
Cibuľu očistíme, nakrájame na polkruhy a uložíme na zemiaky.
Mrkva sa očistí, nastrúha na hrubo a rozloží na vrstvu cibule.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Ochutíme soľou a ľubovolnými koreninami. Prípadne môžeme aj naklepať a uložíme na mrkvu.
Na vrch navrstvíme majonézu, kyslú smotanu alebo jogurt. Ja používam jogurt, ktorý ochutím soľou, korením, kvapkou citrónovej šťavy a olivového oleja. Táto verzia pokrmu má len minimum kalórií.
náplň:
Na podlievanie môžete použiť kurací vývar alebo čistú vodu, ktorú ochutíte trochou soli a korenia.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C, asi na 60 minút. Prvých 25 minút môžete piecť prikryté.
To je všetko. Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: holovni-novyny.com.ua