Štíhle kuracie rezne na mrkve a zemiakoch s výbornou chuťou: Namiesto varených zemiakov s mäsom skúste toto, je to fantázia!

Vychutnajte si svojimi blízkymi zaujímavý, výdatný a chutný obed, ktorý pripravíte v priebehu pár minút.

produkty:

  • Zemiaky – 1 kg
  • Cibuľa – 1 ks
  • Mrkva – 1 ks
  • Kuracie prsia – 0,5 kg
  • Kyslá smotana, jogurt alebo majonéza – 100 g
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie – podľa chuti

Postup:

Očistíme zemiaky a nakrájame.

Pekáč vymastíme trochou oleja a uložíme zemiaky, ktoré ochutíme soľou a korením.

Cibuľu očistíme, nakrájame na polkruhy a uložíme na zemiaky.

Mrkva sa očistí, nastrúha na hrubo a rozloží na vrstvu cibule.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Ochutíme soľou a ľubovolnými koreninami. Prípadne môžeme aj naklepať a uložíme na mrkvu.

Na vrch navrstvíme majonézu, kyslú smotanu alebo jogurt. Ja používam jogurt, ktorý ochutím soľou, korením, kvapkou citrónovej šťavy a olivového oleja. Táto verzia pokrmu má len minimum kalórií.

náplň:

Na podlievanie môžete použiť kurací vývar alebo čistú vodu, ktorú ochutíte trochou soli a korenia.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C, asi na 60 minút. Prvých 25 minút môžete piecť prikryté.

To je všetko. Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: holovni-novyny.com.ua

Najlepšie recepty na dnes