Tiež zbožňujete nadýchaný smotanový syr Lučina? Môžete ho zmiešať s čerstvými bylinkami, alebo napríklad pripraviť z neho fantastický dezert. Ukážeme vám, ako jednoducho si môžete vyrobiť u vás doma. Domáci syr Lučina chutí skvele a je pritom 4x lacnejší ako originál.
Potrebujeme:
200 g smotany na šľahanie 33%
200 g kyslej smotany
500 g hustého bieleho jogurtu – ideálne gréckeho
½ lyžičky soli
Postup:
Je to veľmi jednoduché, stačí len zmiešať všetky ingrediencie a preliať do cedníka, ktorý si vystelieme čistou plienkou alebo iným kusom čistého plátna. Preložíme do vyššej misky, aby mohla tekutina odkvapkávať a necháme niekoľko hodín – ideálne cez noc, odkvapkávať na chladnom mieste – v chladničke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom stačí vyklopiť a môžeme používať. Vynikajúco chutí s čerstvým pečivom.
zdroj: liveinternet