Túto rýchlu cesnakovú polievku robím vždy v zime a na jeseň, pretože je výborná na zapálené hrdlo a keď sa objavujú prvé príznaky chorôb.
Polievka je naozaj silná, rýchla a aj veľmi chutná.
Ak máte radi menej cesnaku, na záver už nemusíte pridávať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ja ju podávam aj v bochníku a s trochou syra, je to výborné papanie. :-)
Potrebujeme:
2 lyžice masla alebo masti
1,5 hlávky cesnaku + zopár strúčikov na záver
5 – 6 stredne veľkých zemiakov
1L vývaru
2 PL oleja
Korenie – bobkový list, čierne korenie, soľ
Celozrnná bageta alebo chlebík
Na servírovanie:
Opečený chlebík, alebo bageta (tiež môžeme potrieť cesnakom)
Nastrúhaný syr (pridá polievočke na chuti)
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Cesnak ošúpeme.
V hrnci na plameni roztopíte maslo, pridáme zemiaky a necháme smažiť zhruba 2 minúty.
K zemiakom pridáme cesnak (celé strúčiky).
Pridáme aj bobkový list, čierne korenie a soľ.
Premiešame a prilejeme vývar.
Varíme asi 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria.
Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme z hrnca bobkový list a polievku rozmixujeme mixérom do jemnej konzistencie.
Pridať môžeme ešte pár strúčikov cesnaku.
Koľko strúčikov pridáte, takú silu bude polievka mať.
Radšej priebežne ochutnávajte, aby ste to so silou neprehnali.
Premiešame a môžeme podávať.
Poznámka:
Polievka obsahuje skutočne dosť veľa cesnaku a preto by ju mali osoby trpiace nízkym tlakom konzumovať s mierou, prípadne ubrať množstvo cesnaku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
zdroj: lenivakucharka
titulná foto: reprofoto instagram