Výborný recept, môžete podávať vychladené, alebo zmrazené a ovocie pridávať podľa chuti.
Potrebujeme:
600 ml kyslej smotany
1 šálka mlieka
1 šálka kr. cukru
3 lyžice želatíny v prášku
150 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vanilka podľa chuti
Postup:
Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať.
Mlieko nalejeme do kyslej smotany, pridáme cukor, vanilku a vyšľaháme.
Želatínu zahrievaním rozpustíme, vmiešame do nej 1 lyžicu smotanovej hmoty, dobre rozmiešame a následne pridáme do zvyšnej smotanovej zmesi.
Zmes navrstvíte do zmrzlinových pohárov striedavo s čerešňami (ja používam čerešne z kompótu, alebo mrazené).
Necháme zamrznúť a podávame. Ak nechcete čakať, kým zmes zamrzne, podávame len vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)