Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, jednoduché a veľmi lahodné.

Hľadáte recept na jednoduché a chutné pečivo, ktoré zvládne aj začínajúci pekári? Krehké rožky z kyslej smotany sú tou ideálnou voľbou!
Toto lahodné pečivo sa vyrába z pár bežných surovín a vyniká svojou krehkou štruktúrou a lahodnou chuťou.
Vďaka svojej univerzálnosti sa rožky dajú plniť rôznymi sladkými aj slanými náplňami, takže si každý nájde to svoje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
prísady
cesto:
200 g masla alebo margarínu
100 g kyslej smotany
3 žĺtky
1 polievková lyžica octu
350-400 g hl. múky
náplň:
3 bielky
1 pohár kr. cukru
mleté orechy
práškový cukor na posypanie
príprava
Nasypte múku do misky, a potom pridajte nakrájaný alebo nastrúhaný vychladený margarín alebo maslo.
Vypracujte v rukách na drobivú zmes.
Pridajte kyslú smotanu, žĺtky a ocot. Rýchlo vymieste cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte ho do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Plech vysteľte s papierom na pečenie.
Vyšľahajte bielky s cukrom. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na kruh, narežme na trojuholníky.
Každý trojuholník natrieme snehom, posypeme orechmi a zrolujeme.
Rožteky uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote cca 180 stupňov, kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.
Hotové pečivo obalíme v práškovom cukre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)