Zázračný recept na jemné rožteky z kyslej smotany: Vyskúšajte ku káve alebo čaju, sú neprekonateľné!

Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, rýchle a veľmi lahodné.

Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, jednoduché a veľmi lahodné.

 

 

Hľadáte recept na jednoduché a chutné pečivo, ktoré zvládne aj začínajúci pekári? Krehké rožky z kyslej smotany sú tou ideálnou voľbou!

Toto lahodné pečivo sa vyrába z pár bežných surovín a vyniká svojou krehkou štruktúrou a lahodnou chuťou.

Vďaka svojej univerzálnosti sa rožky dajú plniť rôznymi sladkými aj slanými náplňami, takže si každý nájde to svoje.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

prísady

cesto:

200 g masla alebo margarínu

100 g kyslej smotany

3 žĺtky

1 polievková lyžica octu

350-400 g hl. múky

náplň:

 

 

3 bielky

1 pohár kr. cukru

mleté ​​orechy

práškový cukor na posypanie

príprava

Nasypte múku do misky, a potom pridajte nakrájaný alebo nastrúhaný vychladený margarín alebo maslo.

 

 

Vypracujte v rukách na drobivú zmes.

Pridajte kyslú smotanu, žĺtky a ocot. Rýchlo vymieste cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte ho do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Plech vysteľte s papierom na pečenie.

 

 

Vyšľahajte bielky s cukrom. Predhrejte rúru na 180 stupňov.

Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na kruh, narežme na trojuholníky.

Každý trojuholník natrieme snehom, posypeme orechmi a zrolujeme.

 

 

Rožteky uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote cca 180 stupňov, kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.

Hotové pečivo obalíme v práškovom cukre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes