Vynikajúci dezert, ktorý spája nadýchané makové cesto a vynikajúci vanilkový krém.
Potrebujeme:
10 bielkov
10 lyžíc kryštálového cukru
200 g mletého maku
2 lyžice hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krém:
10 žĺtkov
1 l mlieka
3 bal. vanilkového pudingu
1 lyžičku vanilkovej arómy
250 g masla
8 lyžíc kryštálového cukru
Na ozdobu:
Čokoládové hoblinky
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor. V samostatnej miske zmiešame múku s makom a práškom do pečiva. Sypkú zmes postupne vmiešame do snehu tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne naň nasieme cesto a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke a potom ho prekrojíme na dve časti.
Nakoniec si pripravíme vanilkový krém. 800 ml mlieka zmeišame s cukrom, vanilkovou arómou a preložíme na plameň. Zvyšok mlieka rozmiešame so žĺtkami a pudingovými práškami. Keď mlieko zovrie, odstránime ho z plameňa, zmiešame so žĺtkovou zmesou a opäť preložíme na slabý plameň, kde za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Necháme chvíľu vychladiť a do ešte teplého krému vmiešame maslo.
Na prvú polovicu cesta navrstvíme približne polovicu krému, prikryjeme druhou polovicou cesta a navrstvíme zvyšok krému. Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami čokolády. Vložíme do chladničky, aby krém stuhol a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika