Perfektné slimáčiky s vanilkovo-tvarohovou náplňou. Mäkučké a lahodné aj na druhý deň!
Potrebujeme:
450 g hl. múky
200 ml vlažného mlieka
80 g kr. cukru
50 masla alebo margarínu
1 bal. sušeného droždia
1 vajce
1 bal. vanilkového cukru
Štipku cukru
Na plnenie:
250 g mäkkého tvarohu
1 lyžičku citrónovej kôry
300 ml mlieka
Hrozienka
1 bal. pudingu vanilkového
80 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Droždie sa rozpustí v 100 ml mlieka, pridá sa aj lyžička cukru a lyžička múky. Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme náplň – puding uvaríme ako klasicky – z mlieka, pudingových práškov a cukru. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a hrozienkami.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, navrstvíme náplň a zrolujeme. Nakrájame na pásiky asi 2 cm hrubé a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tundikonyha