Výborný koláčik z krupice, jemný, lahodný a hlavne pripravený hrnčekovou metódou.
Potrebujeme:
1 hrnček krupice
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
2 hrnčeky kefíru
90 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku vanilkovej arómy
2 vajcia
3 lyžice kakového prášku
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžica oleja
Postup:
Do misky nalejeme kefír, pridáme sódu, krupicu, múku, premiešame. Nechajte odstáť 20 – 30 minút. Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom, vanilkou a vajcami. Zmiešajte s kefírovou hmotou, premiešajte. Cesto rozdeľte na 2 časti, do jednej polovice pridajte kakaový prášok a dôkladne premiešajte.
Pripravíme si tortovú formu, ktorú vymažeme olejom. Od stredu formy postupne nalejeme cesto rôznych farieb.Nakoniec urobíme pomocou špáradla vzor pavučiny.
Pečieme koláč 35 – 40 minút pri 200 stupňoch. Cesto je potrebné skontrolovať špáradlom.
Ak chcete, cesto môžete pokropiť ovocnou šťavou, kávou, alebo ozdobiť polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)