Plnená zemiaková placka z panvice: Zabudnite na klasiku vykúpanú v oleji, na toto netreba vajcia a chuť dokonalá!

Rýchle a naozaj fantasticky chutné jedlo zo zemiakov.

 

 

Nám to chutí ešte omnoho viacej, ako klasické placky.

Nepotrebujete vajce a namiesto mastných placiek sa môžete tešiť na sýty a veľmi chutný obed.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaková placka ako koláč so šunkou a syrom (priemer 20 cm)

Potrebujeme:

300 g uvarených zemiakov

60 g múky

30 ml  olivového oleja

7 g soli

Koreniny podľa chuti

3-4 plátky varenej šunky

5-6 plátky syra

Postup:

Zemiaky je dobré spracovať, kým sú ešte horúce, alebo aspoň teplé.

 

 

Jednoducho ich roztlačíme vidličkou alebo roztláčadlom na zemiaky (ideálne je, ak zemiaky uvaríte v šupke a rýchlo ošúpete, pretože nenasajú toľko vody).

Pridáme soľ, olej, múku a koreniny podľa chuti (oregano, bazalka, majorán..).

Cesto rozdelíme na dve polovice a jednu polovicu navrstvíme na dno panvice (ja som už panvicu nemastila, mám povrch z kameniny), inak je dobré panvicu si vymastiť – oleja naozaj netreba veľa.

 

 

Na cesto uložíme plátky šunky, syr a navrstvíme zvyšok cesta.

Bez veka pečieme na strednom plameni cca 10 minút z jednej strany a potom obrátime ako omeletu.

Pečieme bez pokrievky, pretože cesto by zvlhlo a nebolo chrumkavé.

 

 

Necháme zapiecť z druhej strany a potom preložíme na tanier.

Môžeme hneď krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano.it 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes