Voláme ich kapustníky. ide o starý recept našej babičky, výborný, lacný a po veľkonočnom hodovaní skvele padne celej rodine!
Postup:
30 dkg zemiakov uvarených v šupke
30 dkg kyslej kapusty odkvapkanej zo šťavy
2 ks cibule
1 lyžica masti
1 malé vajce
Soľ
Trochu strúhanky a olej na vyprážanie
Na dip:
200 ml hustá smotana hustá
pretlačený cesnak
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme do sklovita na masti. Ak treba, kapustu prepláchneme a môžeme aj pokrájať na menšie kúsky. Pridáme na panvicu k cibuľke a krátko dusíme pod pokrievkou. Necháme trochu vychladnúť, primiešame k zemiakov a z masy fromujeme jednotlivé fašírky.
Obalíme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Vyprážame na oleji z obcoch strán dozlatista, netreba dlho, radšej kratšie pri vyššej teplote.
Smotanu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a podávame s fašírkami. Fašírky po vyprážaní uložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)