Výborný zákusok, ktorý si môžete pripraviť v pečenej, alebo nepečenej verzii.
Potrebujeme:
Základ:
Na nepečenú verziu:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 bal. maslových sušienok a rozpustené maslo podľa potreby
Na pečenú verziu:
100 g hladkej múky
100 g vychladeného masla
100 g práškového cukru
1 bal prášku do pečiva
3 lyžice studenej vody
Náplň:
3 bal. vanilkového pudingu
1 liter mlieka
5 lyžíc kryštálového cukru
3 tégliky kyslej smotany
Vrchná vrstva:
500 – 750 g čerstvých jmalín
2 bal. želatíny
Postup:
Na nepečenú vrstvu zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom a zmes natlačíme na dno plechu, dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.
Na pečenú verziu: Maslo nakrájame na kocky a zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a vodou.
Vypracujeme jednotné tuhé cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding.
Keď je hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu vmiešame smotanu.
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pracovnej doske a vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Na cesto navrstvíme krém a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Po uplynutí tohto času vyberieme koláč z rúry a pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
Na vrch koláča uložíme umyté maliny a zalejeme želatínou.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)