Úžasné želé kocky s kyslou smotanou: Fantastický pudingový koláč s ovocím, deti ho doslova milujú!

Výborný zákusok, ktorý si môžete pripraviť v pečenej, alebo nepečenej verzii.

 

 

Potrebujeme:

Základ:

Na nepečenú verziu:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 bal. maslových sušienok a rozpustené maslo podľa potreby

Na pečenú verziu:

100 g hladkej múky

100 g vychladeného masla

100 g práškového cukru

1 bal prášku do pečiva

3 lyžice studenej vody

Náplň:

3 bal. vanilkového pudingu

1 liter mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

3 tégliky kyslej smotany

Vrchná vrstva:

500 – 750 g čerstvých jmalín

2 bal. želatíny

Postup:

Na nepečenú vrstvu zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom a zmes natlačíme na dno plechu, dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.

Na pečenú verziu: Maslo nakrájame na kocky a zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a vodou.

Vypracujeme jednotné tuhé cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky, kým pripravíme krém.

 

 

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding.

Keď je hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť.

Do vychladnutého pudingu vmiešame smotanu.

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pracovnej doske a vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Na cesto navrstvíme krém a vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Po uplynutí tohto času vyberieme koláč z rúry a pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.

Na vrch koláča uložíme umyté maliny a zalejeme želatínou.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes