Toto zatieni všetky ostatné dezerty: Vulkán – fantastická dobrota z tortovej formy, krém nájdete uprostred!

Lahodný a veľmi jednoduchý dezert, ktorý navyše aj úžasne vyzerá.

Lahodný a veľmi jednoduchý dezert, ktorý navyše aj úžasne vyzerá.

 

 

Potrebujeme:

krém:

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g kr. cukor

10 g vanilkový cukor

600 ml. mlieko

100 g hl. múka

50 g maslo

základ:

4 vajcia

120 g kr. cukor

150 ml mlieko

75 ml oleja

300 g hl. múka

15 g kakaa (2 polievkové lyžice)

10 g prášok do pečiva

10 g vanilkový cukor

Postup:

Na krém si vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do peny.

Prilejeme postupne mlieko, múku a vymiešame jednotnú zmes (môžeme pridať aj vanilkovú arómu).

Preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu pridáme maslo a dobre rozmiešame.

Necháme bokom vychladnúť.

Odporúčam nechať vychladnúť pod pokrievkou.

Pripravíme si cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme sypké prísady – múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Primiešame do vaječnej zmesi a vymiešame jednotnú a hladkú hmotu.

Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme maslom.

Nalejeme do nej kakaové cesto a do stredu navrstvíme náplň.

Pečieme pri teplote 180 stupňov vo vyhriatej rúre asi 40 minút – prípadne podľa rúry.

Dozdobíme čokoládovou polevou.

 

Najlepšie recepty na dnes