Naučte sa, ako pripraviť dokonalé ovsené raňajky podľa týchto receptov z youtube.
Netreba ich variť, pripravíte si ich večer a ráno si vychutnávate skvelé jedlo!
Čo dokážu?
- predchádzajú zápche,
- prospievajú zraku (obsahujú luteín),
- na živiny najbohatšia obilnina,
- stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),
- obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,
- optimalizujú činnosť tenkého čreva,
- zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,
- znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posiľnujú srdce a cievy,
- tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,
- znižujú cholesterol,
- prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,
- sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,
- prevencia rakoviny tráviaceho traktu.
Rýchle a super-zdravé raňajky do ruky – ovsené kaše za studena!
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Vedeli ste, že práve zloženie tohto jedla môže ovplyvniť celý náš deň? Zdravé a plnohodnotné raňajky vás nie len nabijú zdravou energiou, ale vášmu telu dodajú aj množstvo potrebných vitamínov a živín.
Navyše, zasýtia vás a sú zdrojom proteínov, ktoré vám pomôž v zdravom chudnutí!
Prinášame vám 69skvelých receptov na zdravé raňajky, ktoré pripravíte takmer bez práce.
Stačí len všetky ingrediencie vložiť do uzatvárateľnej nádoby, poriadne pretrepať a skvelé raňajky sú na svete! Vyskúšajte 9 lahodných receptov, vďaka ktorým hravo zvládnete každý deň s úsmevom.
Potrebujeme:
ovsené vločky
zaváraninové poháre s viečkom
chia semienka
mlieko
biely jogurt
javorový sirup
Postup:
Do čistého, suchého pohára si nasypeme pol šálky ovsených vločiek a zalejeme pol šálkou mlieka.
Pridáme pol šálky bieleho jogurtu, ktorý dodá kaši príjemnú krémovú konzistenciu.
Nasypeme lyžicu chia semienok, čo vytvorí pudingovú konzistenciu a osladíme javorovým sirupom. Všetko spolu premiešame.
Takto pripravenú kašu teraz uzavrieme viečkom a odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny, ale najlepšie na noc.
TIP: Môžete si naraz pripraviť väčšie množstvo kaše na niekoľko dní a potom len dochutíte podľa chuti vždy inak.
Takto vyzerá konzistencia kaše po 2 hodinách.
Zo základnej kaše si odoberieme do pohára jednu porciu, pridáme nakrájané jahody, kivi a môžeme posypať semienkami podľa chuti.
Ďalšia verzia môže byť s černicami a kúskami manga, posypané nesolenými pistáciami.
V stredu si môžete pridať banány, čučoriedky a posypať pekanovými orechmi.
Takto si pripravíte 3 rôzne kaše s rôznym druhom ovocia a orechmi.
Ďalšia príchuť základnej kaše môže byť napríklad Piňa Colada s ananásom, lyžicou kokosu a 1/2 lyžičkou vanilkovej esencie.
Premiešame a odložíme na pár hodín do chladničky.
Potom môžeme pridať navrch ešte trochu pokrájaného ananásu a kokosu.
Do ďalšej verzie môžeme pridať hotový džem alebo si uvariť maliny s javorovým sirupom.
Potom vložte maliny do chladničky.
Primiešajte do kaše a pridajte napríklad arašidové maslo.
Navrch ešte ozdobte malinami a posypte orechmi.
Obľúbená kombinácia je aj kombinácia čerstvých jahôd s mandľami, ktoré môžete primiešať spolu s bielym jogurtom.
Navrch ozdobte ďalšou dávkou jogurtu, nakrájaných jahôd a mandlí.
Ochutnajte aj hruškovú verziu so škoricou.
Nakrájané hrušky so škoricou a pekanovými orechmi pridajte už do základu, odložte do chladničky a nakoniec tieto tri suroviny navrstvite aj navrch.
Jeden tip na netradičnú kombináciu s nastrúhanou mrkvou.
Pridajte ešte strúhaný kokos, hrozienka, 1/2 lyžičky škorice a trochu vanilkovej esencie.
Do poslednej verzie kaše pridajte roztlačený banán, nasekané vlašské orechy, 1/2 lyžičky škorice, vanilkový extrakt a trochu semienok.
Prajeme dobrú chuť!