Máme pre vás perfektný a naozaj úplne jednoduchý recept na osviežujúcu pochúťku – bleskový smotanový nanuk. Bez chémie a konzervantov.
Potrebujeme:
300 ml kondenzovaného mlieka
300 ml smotany na šľahanie
90 g mliečnej čokolády
Formu na nanuky, alebo prázdne tégliky od jogurtu
drevené alebo plastové paličky
Postup:
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku.
Do šľahačky postupne vmiešame kondenzované mlieko.
Počas miešania ochutnajte, ak sa vám zmrzlina zdá príliš sladká, nemusíte použiť celé mlieko, prípadne dolejte nesladené mlieko.
Výslednú zmes navrstvíme do vhodnej nádoby.
Čokoláda roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
Roztopenú čokoládu nalejeme do formičiek a formy otáčame tak, aby čokoláda pokryla celý povrch.
Čokoláda by mala tvoriť len tenkú vrstvu.
Nádobky teraz vložíme do mrazničky na 10 minút.
Tentokrát stačí, aby čokoláda na stenách dobre stuhla.
Naplňte nádobky zmrzlinou, zapichnite do stredu paličku a vložte do mrazničky na 5 hodín alebo lepšie – cez noc.
Keď je zmrzlina studená, opatrne odstráňte misku zhora a jemne ju vyberte z kelínku.
Teraz si môžete vychutnať vašu zaslúženú ľadovú dobrotu.
Zmrzlina je výborná, jemná a voňavá. Môžete pridať kokos, prípadne celkom vynechať čokoládu, je to len na vás. :-)