Žiadne špinavé riady a výborná chuť. Toto jedlo si zamilujete, pretože je úplne jednoduché a pritom výborné.
Potrebujeme:
- 1 kg kuracích pŕs
- 5 stredných zemiakov
- 3 paradajky
- 200 ml mlieka
- 2 cibule
- 2 vajcia
- 200 g strúhaného syra
- 3 lyžice kyslej smotany
- 3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno alebo pretlačené
- dve polievkové lyžice oleja
- soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Potrebujeme aj hliníkovú fóliu (alobal) na pečenie.
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na drobnejšie. Zalejeme mliekom a dáme do chladničky marinovať aspoň na 1 hodinu – kuracie prsia zmäknú a budú ešte chutnejšie a šťavnatejšie.
Alobal zložíme na niekoľko vrstiev a vyformujeme do tvaru misky. Misky vymažeme olejom a uložíme ich na plech.Očistené zemiaky nakrájame na plátky, osolíme a dáme na dno misiek. Ako druhá vrstvu uložíme na plátky nakrájanú cibuľu.
Kuracie prsia scedíme z mlieka a uložíme na cibuľovú vrstvu. Smotanu rozmiešame s vajíčkom a nalejeme na kuraciu zmes. Na vrch uložíme plátky paradajok a na vrch navrstvíme strúhaný syr zmiešaný s pretlačeným, alebo nakrájaným cesnakom. Prikryjeme vrch alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov. Po 20 minútach zložíme alobal zvrchu a necháme dopiecť.
Nakoniec ozdobíme zelenými bylinkami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom