Potrebujeme:
3 kuracie filé
7 lyžičiek smotanového syra prípadne použite syrokrém
Dve hrsti čerstvých bazalkových listov (môžete nahradiť medvedím cesnakom, alebo petržlenom)
10 dkg údenej slaniny
pol pohára múky – na obalenie roládok
2 poháre vody alebo vývaru
soľ, korenie, sladká paprika, 1 bobkový list, 2 guličky nového korenia
Čerstvé bylinky, napríklad bazalka, oregano, tymián
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžice horčice
1 lyžička paradajkového pretlaku
olej
Postup:
Filety pozdĺžne rozrežeme na dve polovice a zľahka naklepeme.
Každý kúsok potrieme syrom, uložíme lístky bazalky a kúsky slaniny.
Mäso stočíme do rolky a posypeme zvrchu soľou a korením. Obalíme v hladkej múke. Potom sprudka opražíme na panvici s olejom. Opražíme z každej strany do červenkasta.
Podlejeme vodou, pridáme bobkový list a celé korenie. Nalejte sójovú omáčku a pridajte čerstvé bylinky. Zakryte pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 30 minút.
Po tejto dobe pridáme horčicu zmiešanú s pretlakom a lyžičku smotanového syra, premiešame a prevaríme. Celé to ochutená soľou, korením a mletou paprikou. Ak je omáčka na vás príliš riedka, môžeme zahustiť lyžicou múky, ktorú si rozmiešame vo vode.
Podávame so zemiakmi, alebo s ryžou.
zdroj: blogzapetytem.pl