Výborné mäsko tentokrát vo výbornej omáčke na temešvárksy spôsob. Najlepšie chutia s ryžou.
Potrebujeme:
600 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na kúsky
300 g zelených fazuliek
100 g slaniny nakrájanej na kúsky
2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 papriku
1 rajčinu
1 lyžičku rasce
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Na panvici si najskôr opražíme slaninku.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dosklovita.
Pridáme predtlačený cesnak a rascu – všetko spolu restujeme len pár minút.
Následne pridáme nakrájanú papriku, papradajku a restujeme ešte asi 7 minút.
Potom pridáme mäso, soľ, korenie, podlejeme trochou vody.
Prikryjeme a necháme na panvici, kým mäso nezmäkne.
Ak máme čerstvé zelené fazuľky.
Pridáme ich k mäsku skôr, aby stihli zmäknút, ak zavárané, pridáme ich až keď je mäsko mäkké.
Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, rozmiešame a nalejeme na mäsko.
Necháme ešte povariť pár minút a potom zložíme z plameňa, môžeme hneď servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)