Vanilková lahôdka s jablkami a tým najlepším krémom: Rúru nechajte odpočinúť, je to úžasný recept!

Koláč bez pečenia, jednoduchý a dobrý. Všetci ho milujú.

Koláč bez pečenia, jednoduchý a dobrý. Všetci ho milujú.

 

 

Potrebujeme ( na plech 24×24 cm):

asi 400 g sušienok maslových

1200 g jablka

7 lyžíc cukru (alebo podľa chuti)

1  vanilkový cukor

l 1yžičku škorice

Vanilkový krém:

 

 

750 ml mlieka

5 žĺtkov

100 g masla 82% tuku

6 lyžíc cukru (alebo podľa chuti)

5 lyžíc hl. múky

2 vrecúška vanilkového cukru

2 lyžičky vanilkovej esencie (môžete použiť vanilkovú pastu)

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame.

 

 

Dáme do hrnca spolu so škoricou a vanilkovým cukrom.

Necháme dusiť, kým sa neodparí väčšina tekutiny.

Žĺtky rozmiešame v troche mlieka, pridáme aj cukor a múku, zvyšok mlieka dáme variť na plameň.

 

 

Keď zovrie, vmiešame žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť a následne všľaháme maslo a vanilkovú arómu.

Formu vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a na sušienky jablká.

Zarovnáme, uložíme ďalšiu vrstvu sušienok. Rovnomerne navrstvíme krém, uložíme vrstvu sušienok, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať na pár hodín.

Sušienky zmäknú a dezert sa vám doslova rozplýva na jazyku.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes