Tento recept mi prišiel mailom a po mnohých a mnohých pokusoch môžem povedať, že som s ním naozaj nad mieru spokojná. Z tejto dávky som mala jeden vyšší korpus, vyšli mi 4 poschodia torty. Alebo môžte prekrojiť len na 2 alebo tri diely. Cesto malo veľký úspech a torta chutila vynikajúco. Iný korpus už nerobím.
Potrebujeme:
3 vajíčka
3 lyžice polohrubej múky
3 lyžice práškového cukru
50 g kryštálového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 lyžíc teplého mlieka
1/2 lyžice rozpusteného masla
1 lyžicu kakaa (ak chcete svetlý korpus tak kakao jednoducho vynechajte)
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Nachystáme si misku v ktorej ušľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej peny. Teplé mlieko si rozmiešame s maslom a opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.
Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ku koncu šľahania k nim primiešame aj kryštálový cukor.
Toto bolo popísané ako veľmi dôležitý krok, tak ho dodržte, vďaka tomu je korpus extra jemný a vláčny – takže múku, prášok do pečiva a kakao (ak ho použijete) preosejeme 3 x.
Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi – cukrárskym jazykom. Nakoniec opatrne primiešame preosiate suché prísady. Takto pripravené cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer 18 cm) a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)