Kto by nemal rád bábovku? Tento skvelý dezert je nenáročný na prípravu a chutí skvele, či už ju ochutíme chrumkavými orieškami alebo sladkými hrozienkami. Čo by ste povedali na tak trochu netradičnú bábovku z lahodného jogurtového cesta a banánov? Navyše, vo vnútri na vás čaká vynikajúca smotanová náplň. Dáte si kúsok?
Potrebujeme:
½ šálky hnedého cukru
¼ šálky kryštálového cukru
¼ šálky rastliného oleja
¼ šálky bieleho jogurtu
1 vajíčko
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)
1 šálku roztlačených zrelých banánov
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku kypriaceho prášku
1 lyžičku mletej škorice
Štipku soli
Náplň:
1 šálku smotanového syra (môžeme nahradiť jemným tvarohom)
2 lyžice hladkej múky
Kôru z pomaranča (1/2 lyžičky)
1 vajce
Postup:
V miske oba druhy cukru, vajíčko, jogurt, olej a vanilkový extrakt. Postupne primiešame škoricu, múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec do cesta vmiešame roztlačené banány a dôkladne premiešame.
V inej nádobe si pripravíme náplň a to tak, že jednoducho zmiešame všetky ingrediencie a vymiešame hladkú homogénnu hmotu.
Formu na bábovku vymastíme trochou masla alebo oleja a na dno navrstvíme ½ banánového cesta. Na cesto navrstvíme smotanovú náplň – tak aby sa nedotýkala okrajov formy a zalejeme zvyšným cestom. Chvíľu počkáme, kým cesto vo forme sadne.
Potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 35-40 minút. Upečenú bábovku necháme ešte 10-15 minút vo forme vychladnúť, potom vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tiphero