Skvelý a rýchly tip na obed. Obľúbené cestoviny s paradajkovu omáčkou, ktorá hravo tromfne kupované omáčky z obchodu plné chémie.
Potrebujeme:
250 g cestovín
2 veľké paradajky
1 malú cubuľu
1-2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Sušené bylinky (bazalka, tymian, oregano)
70-100 g strúhaného syra
Soľ
Postup:
Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Paradajky obaríme vriacou vodou a necháme niekoľko minút bokom. Potom ľahko odstránime šupku a paradajky narežeme nadrobno. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom cibuľku a cesnak. Cestoviny dáme variť do slanej vriacej vody tak, aby boli Al dente.
K cibuľke a cesnaku pridáme paradajky a za stáleho miešania dusíme na strednom plameni (dusíme 10-15 minút, kým nevznikne hustá hmota. Nakoniec pridáme sušené bylinky a soľ podľa chuti.
Uvarené cestoviny scedíme, preložíme na tanier a prelejeme horúcou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Omáčku môžte podávať len tak alebo s mletým mäsom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk