Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.
Príprava zaberie asi 7 minút.
Ide o recept na fantastické krakovské lievance.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 jablká
90 gramov masla
100 gr hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie
Polovica lyžičky škorice
1 lyžica cukru
150 ml mlieka
1 vajíčko
Olej alebo maslo na pečenie
Voliteľné:
Cukor na zdobenie
Kyslá smotana
Šľahačka
Čerstvé ovocie
Hoblinky čokolády
Tvaroh
Postup:
Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.
Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.
Na panvici rozpustíme 30 g masla.
Potom pridáme jablká.
Restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.
Príprava cesta:
Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med, zvyšok masla, jablká a vajíčko.
Rozmixujeme – rozšľaháme na jednotné cesto.
Na troche masla (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame poprášané cukrom.
Ak chcete, môžete dozdobiť a dochutiť príasadami podľami vášho vkusu!