7- minútové Krakovské lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, ako mastné šišky – bez čakania a bez strúhania jabĺk!

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické. Príprava zaberie asi 7 minút.
[mashshare]

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.

 

 

Príprava zaberie asi 7 minút.

Ide o recept na fantastické krakovské lievance.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 jablká

90 gramov masla

100 gr hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

 

 

1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie

Polovica lyžičky škorice

1 lyžica cukru

150 ml mlieka

1 vajíčko

Olej alebo maslo na pečenie

Voliteľné:

 

 

Cukor na zdobenie

Kyslá smotana

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Hoblinky čokolády

Tvaroh

Postup:

 

 

Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.

Na panvici rozpustíme 30 g masla.

 

 

Potom pridáme jablká.

Restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.

Príprava cesta:

 

 

Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med, zvyšok masla, jablká a vajíčko.

Rozmixujeme – rozšľaháme na jednotné cesto.

Na troche masla  (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame poprášané cukrom.

 

 

Ak chcete, môžete dozdobiť a dochutiť príasadami podľami vášho vkusu!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes