Kuracia pochúťka so syrom a cesnakom, zabalená v slaninke: 40 minút v rúre a už nemusíte riešiť ani večeru!

Výborný recept na obed, aj na slávnostný stôl. Túto roládu môžete podávať aj na studeno. Ja som urobila minulý týždeň k nedeľnému obedu a nemusela som riešiť ani večeru. Je výborná s akoukoľvek prílohou, aj len s obyčajným chlebíkom.

Potrebujeme:

  • 3 kuracie prsia (cca 800 g)
  • 200 g syra
  • 250 g slaniny
  • petržlenová vňať
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky soli
  • horčicu
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrojíme, aby sme získali čo najväčšiu plochu.  Pod fóliou rozklepeme rozkepeme, potom ochutíme soľou a korením a rozložíme na pripravenú potravinovú fóliu.  Natrieme horčicou, posypeme strúhankou, strúhaným syrom, cesnakom, nakrájanou vňaťou a dochutíme podľa potreby (náplň môžete zvoliť akúkoľvek, výborná je napríklad aj uvarená brokolica alebo na cibuľke orestované šampiňóny).

Za pomoci fólie zrolujeme roládu. Na druhý kus fólie si naskladáme plátky slaniny, preložíme na ňu roládu (vyberieme si ju predtým z fólie v ktorej sme ju stáčali) a opäť zrolujeme – pevne zatiahneme. Odstránime fóliu, preložíme na plech a potrieme zo všetkých strán žĺtkom.

Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút pri 180 stupňoch.

Podávame teplé aj studené, s prílohou podľa vašej chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: iladies.ro

Najlepšie recepty na dnes