Rýchle a jednoduché koláčiky plné sviežich jahôd a lahodného krému. Ideále k popoludňajšej kávičke alebo ako sladké raňajky.
Potrebujeme:
1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta
¼ šálky mascarpone (príp. iného smotanového syra)
1 lyžica jahodového džemu
1 ½ šálky jahôd nakrájaných na plátky
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Lístkové cesto nakrájame na 6 obdĺžnikov. Obdĺžniky prenesieme na plech tak, aby sa nedotýkali. Následne na každom obdĺžniku vytvoríme ostrým nožom zázery v podobe menšieho obdĺžnika a vnútorné obdĺžniky potom niekoľkokrát popicháme vidličkou.
V menšej miske zmiešame mascarpone s jahodovým džemom a zmes rovnomerne nanesieme na vnútorné obdĺžniky. Následne poukladáme na vrch plátky jahôd.
Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15 – 17 minút, kým koláčiky nie sú na okrajoch zlatisté.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: justataste