Fantastický zákusok, ktorým by ste určite zavďačili aj prezidentovi.
My ho máme na stole takmer každý víkend, je to neskutočná mňamka!
Potrebujeme:
Na cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 ks vajec
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
8 lyžíc vriacej vody
3 lyžičky rozpustnej kávy
2 lyžice oleja
Na krém:
500 ml mlieka
2 bal.pudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker) – alebo aj obyčajný karamelový či čokoládový
3 lyžice práškového cukru
3 lyžice krupicového cukru
2 lyžičky rozpustnej kávy (v sypkom stave)
200 g masla
2 lyžice rumu
200 g hustej kyslej smotany (minimálne 16% tuku)
Nakoniec:
2 tégliky 40% smotany na šľahanie
Poleva:
Olej a čokoláda na varenie
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a horúcou kávou.
Múku s kakaom a kypriacim práškom preosejeme a spoločne s olejom po častiach pridávame k tekutej zmesi.
Plech s vyšším okrajom (35 x 25 cm) vystelieme papierom na pečenie, ktorý ešte potrieme olejom alebo maslom.
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme cca 10 minút.
Na mriežke necháme celkom vychladnúť.
V mlieku uvaríme pudingy spolu s 3 lyžicami krupicového cukru a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom a kávou do peny.
Potom po častiach pridáváme chladný puding, kyslú smotanu a rum.
Šľaháme dohladka.
Tento krém nanesieme na chladný korpus a cukrársku kartou alebo tortovým nožom uhladíme.
Šľahačky vyšľaháme dotuha a nanesieme na krém. Nakoniec pokvapkáme rozpustenou čokoládou s olejom.
Necháme stuhnú v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.