Už ste niekedy piekli bravčové karé spolu s jablkom a džemom? Neuveríte, aká úžasná pochúťka z toho môže byť. Perfektné jedlo pripravíte v jednej mise spolu s prílohou a oblohou. Je to delikatesa priamo od šéfkuchára!
Potrebujeme:
Cca. 1,5 kg bravčového karé v celku
1 veľké jablko
1 veľká červená cibuľa
1 lyžica marhuľový džem
Niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu
1/4 lyžičky chilli
Soľ
2 lyžice oleja
zemiaky (počet podľa veľkosti)
Postup:
Zemiaky dôkladne umyte, nakrájame na plátky. Preložíme ich do misy, nalejeme na ne lyžicou oleja, posypeme soľou a premiešame.
Umyté a osušené mäso nakrojíme na látky (neprekorojíme až do konca). Spodná časť mäsa by mala držať spolu.
Mäso posypeme soľou (aj medzi zárezy) a potrieme s džemom. Jablko ošúpeme a nakrájame na plátky, ktoré vložíme medzi plátkami mäsa, rovnako uložíme aj plátky cibule. Ochutíme s chilli. Vložte mäso do misy a obložte zemiakmi po stranách.
Miska zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 2 hodín. 15 minút pred koncom pečenia odstránime pokrievku a necháme dopiecť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: stylowi