Toto jedlo je dokonalý nápad pre akékoľvek rodinné oslavy alebo sviatočné večere. Jeho hlavnou výhodou je skutočnosť, že sa pripraví v jednom pekáči, chutí vynikajúco a pritom vôbec nie je náročné na prípravu. Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 3 cibuľa
- 1/2 kg húb nakrájaných na plátky
- soľ, korenie
- Sladkú papriku
- Bravčovú masť
- Hladká múka
omáčka:
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice rajčiakového pretlaku
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice cukru
- 8 lyžíc vody
Postup:
Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky a potom ich ochutíme soľou, korením a paprikou. Mäso sa vloží do misky a prikryje fóliou a potom sa nechá marinovať niekoľko hodín. Potom obalíme kúsky mäska v múke a sprudka opražíme z oboch strán. Plátky pripravené týmto spôsobom sa položia do pekáča.
Cibuľu nakrájame na plátky a huby na pásiky a umiestnime ich na mäso.Všetky prísady na omáčku zmiešame a navrstvíme na suroviny v pekáči. Zakryjeme a vložíme do rúry.
Takto pečieme pri teplote 200 ° C asi 1,5 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)