Domáce langoše sú jednoducho pochúťka. Keď si ich z času na čas doprajem, musí to stáť naozaj za to. Vyskúšala som už viacero receptov na ich prípravu, avšak tento, s použitím bieleho jogurtu, je zo všetkých najlepší. Dúfam, že s výsledkom budete spokojní rovnako ako ja. :-)
Potrebujeme (na 4 porcie):
500 g hladkej múky
1 biely jogurt
250 ml mlieka
25 g droždia
1 lyžička prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
Špetka soli
Postup:
V teplom mlieku rozmelíme droždie a pripravíme si kvások. Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, jogurt, olej a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.
Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na kúsky, z ktorých vymodelujeme jednotlivé langoše. Dáme na rozpálený olej a vypražíme z oboch strán do zlatista.
Servírujeme potreté cesnakom, kečupom a nastúhaným syrom.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
foto: funzine