Toto je výborné papanie pre chlapov aj pre ženy. Mäsko s cibuľkou na pive. Fantázia!
Potrebujeme:
2 kusy bravčového mäsa vcelku – napríklad karé (veľkosť podľa toho, pre koľko ľudí bude)
Cibuľu
Čierne pivo (ja som dala 500 ml)
Masť alebo olej
Soľ a červená sladká paprika, 3 bobkové listy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sušené slivky + 1 lyžička medu
Postup:
Mäso umyjeme a dôkladne osušíme – mali by sme mať mäso bez kosti, kosť teda odstránime, ak ju mäsko má. Urobíme si suchú marinádu zo soli a papriky a poriadne ňou mäso ochutíme.
Teraz si mäso nakrojíme na plátky (neprekrojíme úplne) a suchú marinádu natrieme aj do vnútra zárezov. Takto necháme odležať v chladničke cez noc.
Na druhý deň si nakrájame cibuľu na krúžky a hojne ich natlačíme do zárezov v mäsku. Do zárezov vložíme aj kúsky sušenej slivky. Mäsko si preložíme na vymastený pekáč a masťou trochu ponatierate aj vrch mäsa. Pivo (je dobré, ak ho otvoríme chvíľu pred varením – cca 15-20 minút), zmiešame s lyžičkou medu – ten dodá pokrmu ešte lepšie chuť. Podlejeme, pridáme bokový list a prikryjeme alobalom . pečieme pri teplote 190 stupňov vo vyhriatej rúre asi hodinu. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť. Dobré je počas pečenia ešte mäsko preliať pivom a tiež dávať pozor, aby sa pivo celkom nevyparilo, malo by nám spraviť krásnu omáčku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: papa-gen