Deti túto sladkú dobrotu milujú a určite ňou nepohrdnú ani dospelí – predovšetkým, pokiaľ ide o poctivý domáci dezert. Pripravte si celý plech sladkej dobroty.
Potrebujeme:
4 vajca
100 ml rastlinného oleja
80 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
20 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kakaového prášku
1 lyžičku prášku do pečiva
Náplň:
200 ml kondenzovaného mlieka
200 ml kyslej smotany
100 ml mlieka
50 g kryštálového cukru
20 g zelatíny v prášku
1 bal. vanilkového cukru
Na polevu:
Čokoláda na varenie
Postup:
Múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva. Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky ušľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej. Všetko vymiešame dohladka. Do žĺtkovej zmesi postupne vmiešame zmes múky, kaka a prášku do pečiva.
Dôkladne premiešame a následne opatrne vmiešame aj sneh.
Plech na pečenie (30×22 cm) vymastíme trochou masla a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 30 minút (skontrolujeme špáradlom).
Želatínu nasypeme do studeného mlieka a keď napučí, zahrievaním ju rozpustíme (nevaríme). Kondenzované mlieko zmiešame so smotanou a želatínou. Pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Ušľaháme hladký krém.
Upečené cesto vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozdelíme na dve polovice. Na jednu polovicu navrstvíme krém a prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky stuhnúť (na niekoľko hodín, ideálne na celú noc).
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Stuhnutý koláč nakrájame ostrým nožom na kúsky a každý potrieme čokoládou. Necháme čokoládu stuhnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk