Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí.
Každý si na tom pochutná! :-)
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5-6 ks zemiakov
2 červené cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
sladkú a pikantnú papriky
majoránka
korenie na zemiaky
olej
Na podliate:
Čierne pivo cca 1/2 plechovky
bujón
2 dl vody
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky.
Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc.
Nakrájame si aj zemiaky a cibuľku (tiež ich nezabudneme ochutiť).
Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, a cibuľu.
Vytvoríme tvar harmoniky.
Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút.
Potom vyberieme a podlejeme bujónom rozpusteným vo vode.
Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút.
Potom odokryjeme a necháme zapiecť.
Výsledok! :-)