Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre.
Perfektné jedlo z jedného plechu.
Recept podľa Julky, naozaj výborný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)
Marináda:
3 vajcia
Čierne korenie
1 lyžica horčice
3 pretlačené strúčiky cesnaku
Kyslá smotana
Syr údený
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Príloha:
Zemiaková kaša
Varené alebo zapekané zemiaky
Pečivo
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Jemne naklepem osem rezňov.
Môžete pracovať s kuracím, morčacím alebo bravčovým mäsom.
Vložím ich do marinády, ktorú pripravíme nasledovne:
V miske vymiešame tri vajíčka lyžicou horčice, soľou a čiernym korením.
Do zmesi vmiešame pretlačený cesnak.
Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď.
Rezne poukladám na plech, prelejeme všetkou marinádou.
Vrchná vrstva:
Nastrúhame si tvrdý syr.
Zmiešame ho s kyslou smotanou a nasekanými bylinkami.
Navrstvíme na vrch rezňov.
Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.
Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút) dám preč alobal.
Rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)