Výborné mäsko na panvici s minútkovou prípravou. Je to veľmi chutné šťavnaté, odporúčam každému.
Potrebujeme:
- 4-6 plátky bravčového karé alebo krkovičky,
- 4-6 plátkov slaniny (hrubších)
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku pretlačeného,
- soľ, korenie, červená paprika
- hladkú múku s červenou paprikou na obalenie
Postup:
Ideálne je nakrájať si karé na plátky večer, ochutiť soľou, korením, paprikou a nadrobno nakrájaným cesnakom. V tejto marináde necháme ideálne cez noc, ak nemáte čas, môžete s mäskom pracovať aj hneď, ale ja dávam aspoň na 2 hodiny marinovať.
Slaninu opražíme na panvici dochrumkava a vyberieme.
Marinované mäso balíme v hladkej múke s červenou paprikou a rýchlo opražíme na cibuľke a bravčovej masti (môžeme použiť len tuk, ktorý sa vytopil z opekania slaniny). Potom mäso podlejeme trochou vody alebo vývaru a chvíľku restujeme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme aj slaninku na vrch a krátko necháme všetko spolu restovať, aby sa chute prepojili.
Podávame s prílohou podľa chuti.
zdroj: ketkes