Omáčku netreba robiť zvlášť, vytvorí sa počas pečenia: Kuracie kúsky na smotane a cesnaku – výborný obed bez roboty!

Fantastický obed – rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený. Ak máte radi krémové omáčky, toto určite skúste, omáčku netreba pripravovať zvlášť, vytvorí sa počas pečenia, kedy sa smotana a bylinky spoja so šťavou z mäska.

Potrebujeme pre 4 osoby:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 dl smotany na varenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • 1 lyžička kôpru
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ
  • korenie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a uložíme na vymastený pekáč. Zalejeme smotanou, do ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak, horčicu a bylinky.

Pekáč zakryjeme fóliou a vložíme do predhriatej rúry, kde pri teplote 180 stupňov  pečieme po dobu 40-50 minút. Skúšku, či je mäso hotové spravíme tak, že doň zapichneme vidličku, alebo ostrý nôž. keď ľahko prejdú do mäsa, obed je pripravený. Keď ostrý nôž ľahko vloží do mäsa, môžete ho vytiahnuť z rúry. Ak máte radi červenú farbu, zložte fóliu a niekoľko minút pečte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina

Najlepšie recepty na dnes