Perfektný obed, alebo večera. Túto dobrôtku máte pripravenú za 10 minút, o všetko ostatné sa postará rúra. Krkovička je mäkučká a šťavnatá, doslova sa rozpadá na jazyku.
Potrebujeme:
8 plátky bravčovej krkovičky
10-12 strúčikov cesnaku
soľ
2 veľké cibule
Na marinádu:
4 PL oleja,
4 PL sójovej omáčky
10 PL pikantného kečupu
1 PL medu
1 PL sladkej mletej papriky
1 kl čierneho korenia
Postup:
Krkovičku nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a pokladáme na vymastený pekáč. Nakrájame cibuľu a zakryjme s ňou mäsko. Zo sójovej omáčky, kečupu, medu a ostatných surovín pripravíme marinádu – stačí len zmiešať. Marinádu vylejeme na pripravené mäso s cibuľou a dáme upiecť do rúry cca 1 hod – 1,5 hod pri 180 stupňov. Po upečení máme hotovú výbornú šťavnatú krkovičku, ktorá sa rozpadá na jazyku zo super omáčkou.