Zabudnite na zložité vypekanie a dezerty, ktoré sa nemusia vydariť. Tieto nápady z lístkového cesta vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie. Napríklad aj také párky budú s týmto vyzerať úžasne!
Dajte ho do formy na ľad – máte perfektné slané chuťovky pre návštevy
Potrebujeme:
1 plát rozvaľkaného lístkového cesta, alebo cesta na pizzu
Mini mozzarellu (guľôčky)
Šunku nakrájanú na kocky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Bazalku
Cherry paradajky nakrájané na polovice
Postup:
Formu na ľad poprášime múkou. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu uložíme na formu a jemne vtlačíme do otvorov. Potom do každého otvoru vložíme prísady podľa chuti – 1 guľôčku syra, šunku, bazalku a koliesko paradajky. Potom prikryjeme druhým plátom cesta a po povrchu prejdeme valčekom, aby sa okraje cesta dobre spojili a okraje odstránime. Celú formu aj s cestom vložíme na 2 hodiny do mrazničky.
Potom jednoducho vyklopíme z formy, nakrájame na kocky, preložíme na plech a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.
Tabuľku čokolády zabaľte do cesta
Potrebujeme:
1 tabuľku čokolády
1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta
1 vajíčko na potretie
Nasekané oriešky na posypanie
Postup:
Čokoládu uložíme na lístkové cesto. Cesto narežeme na šikmé pásiky a tie následne prepletáme cez čokoládu.
Okraje cesta založíme tak, aby čokoláda nevytiekla.
Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orieškami a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.
Mleté mäso v lístkovom ceste
Stačí nakrájať, zabaliť, potrieť vajíčkom a piecť asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Perfektná chuťovka je na svete.
Twister tyčinky
Potrebujeme:
250 g rozvaľkaného lístkového cesta
Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)
Strúhaný tvrdý syr
250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky
Žĺtok na potretie
Sezamové semienka na posypanie
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.
Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote
Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.
Škoricový zajkovia z lístkového cesta
Potrebujeme:
2 pláty lístkového cesta
Roztopené maslo
Cukor zmiešaný so škoricou
Vidličku
Postup:
Na jeden plát cesta si natrieme maslo – ale len po vyznačenú hranicu, nie až po okraj. Posypeme cukrom, škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta.
Vidličkou pritlačíme a urobíme vzor
Nakrájame na pásiky
Každý pásik stočíme do tvaru zajačika
Toto je výsledok – ozdobíme šľahačkou
Ďalšie krásne nápady
Obálky
Lodičky
Kvietky
Toto všetko z jedného lístkového cesta
Návod, ako na to:
Krásna rolka
Aj párok môže vyzerať perfektne
5- minútové vrty
Mašličky
Ďalšie krásne nápady
Špízy z mletého mäsa
Párok a lístkové cesto