Hľadáte fantastický sviatočný dezert? Skúste tieto tortové oblátky. Sú výborné a tento krém určite využijete aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
Tortové oblátky
Na piškótu:
9 bielok
370 g kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
180 g masla alebo margarínu
150 g mletých orechov
150 g sušených hrozienok
220 g hladkej múky
Šťavu z 1 citróna
Krém:
9 žĺtkov
270 g práškového cukru
200 g masla alebo margarínu
Kôru z 1 citróna
Postup:
Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, citrónovú šťavu a nakoniec aj orechy, hrozienka a múku. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Medzitým si pripravíme krém – žĺtky ušľaháme s cukrom nad parou, šľaháme asi 15 minút, kým krém nezíska dostatočnú hustotu. Zložíme z vodného kúpeľa a keď krém vychladne, primiešame doň zmäknuté maslo a ušľaháme jednotný krém. Pridáme aj strúhanú kôru.
Ideme vrstviť – na prvú tortovú oblátku natrieme polovicu krému, na krém položíme vychladnuté cesto, pokračujeme druhou polovicou krému a tortovou oblátkou. Necháme cez noc stuhnúť a môžeme podávať! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika