Skvelý tip na večeru alebo obed, na ktorom si pochutná celá rodina. Lahodná maslová omáčka, zelenina a syr. Vyskúšajte!
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
2 väčšie cibule
100 g masla
3 lyžice hladkej múky
600 ml mlieka
300 g húb
2 paradajky
100 g syra
Soľ
Čierne mleté korenie
Muškátový orech
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do zapekacej misy a posypeme soľou a korením.

Cibuľu očistíme, nakrájame na prúžky a rozložíme ich na mäso.

Pripravíme si bešamel. Na panvici s hrubším dnom rozpustíme maslo a pridáme 3 lyžice múky. Dôkladne miešame, aby v hmote nevznikli hrudky.
Postupne do zmesi prilievame mlieko (tenkým prúdom). Pridáme aj soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.


Omáčku varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. 1/3 omáčky navrstvíme na mäso s cibuľou.
Huby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme na omáčku a opäť zalejeme 1/3 bešamelu.
Paradajky narežeme na kolieska, rozložíme na omáčku a prelejeme zvyšnou omáčkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Potom plech vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte 15-20 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk




















