Namiesto klasickej prípravy cestovín vo vode a následnom zmiešaní s omáčkou, vyskúšajte skvelý tip, ako pripraviť všetko v jednom. Toto jedlo je skutočne veľmi jednoduchí na prípravu a chutí vynikajúco. Ochutnajte aj vy! :-)
Potrebujeme:
3 šálky plnotučného mlieka
2 šálky nevarených cestovín
½ lyžičky soli
½ lyžičky čierneho mletého korenia
¾ šálky strúhaného syra cheddar
¾ šálky strúhanej mozzarely
1 šálku strúhanky zmiešanej so soľou a korením podľa chuti
Sprej na pečenie
Postup:
Vo väčšej panvici zmiešame 2 šálky mlieka, cestoviny, soľ a čierne korenie. Preložíme na plameň a privedieme do varu za stáleho miešania. Potom znížime teplotu a varíme, kým sa mlieko nezredukuje na hustú omáčku.
Následne pridáme zvyšné mlieko a varíme, kým cestoviny nie sú „Al dente“ a mlieko sa nezredukuje na ½. Pridáme mozzarellu a cheddar a varíme kým sa syr nerozpustí (nezabúdame na miešenie, aby sa nám cestoviny nepripálili).
Keď je syr rozpustený, posypeme povrch cestovinovej zmesi ochutenou strúhankou a povrch postriekame sprejom na pečenie, tak, aby sme pokryli celý povrch. Namiesto spreju môžeme použiť olivový olej.
Potom vložíme panvicu do vyhriatej rúry na 3- 5 minút, aby sa povrch strúhanky zapiekol dochrumkava. Kedže je každá rúra iná, dávajte pozor, aby sa povrch strúhanky nespálil.
zdroj: buzzfeed