Ak ste navštívili Jeruzalem, určite ste sa s týmto chutným jedlom už stretli. Chlebové pampúšiky sú výborným jedlom, ktoré vyčarujete rýchlo z celkom bežných surovín. A navyše je to skvelý spôsob ako zužitkovať starší chlieb.
Potrebujeme:
4 krajce bieleho chleba z ktorého odstránime kôrku
4 väčšie vajcia
1 ½ lyžičky rasce
½ lyžičky sladkej papriky
30 g nasekanej pažítky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g nasekanej petržlenovej vňate
50 g nastrúhaného syra feta
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Chlieb namočíme na 1 minútu do studenej vody a potom poriadne „vykrútame“ aby sme odstránili čo možno najviac tekutiny.
Chlieb si rozdrobíme vo väčšej miske a pridáme vajcia, korenie a soľ. Rozšľaháme a nakoniec pridáme pažítku, vňať a syr.
Na panvici zohrejeme 1 lyžicu slnečnicového oleja. Keď je olej rozpálený, lyžicou naberieme zmes a na panvici z nej vytvarujeme lievance s hrúbkou cca 1,5 cm.
Placky osmažíme s každej strany približne 2 – 3 minúty, kým ich povrch nie je zlatistý. Prípadne môžeme celú zmes vypražiť naraz na veľkej panvici a vznikne nám jeden veľký slaný koláčik.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: thekitchn