Frittata je slaný koláčik podobný našej omelete, ktorý je obľúbeným pokrmom v Talianksu, slnečnom Španielsku či Francúzsku. Hoci je receptov na prípravu frittaty neúrekom, ja som si obľúbila zeleninovú verziu s cherry paradajkami a čerstvý špenátom. Jej príprava je jednoduchá a nezaberie vám viac ako 10 minút. Verím, že vám bude chutiť!
Potrebujeme:
3 lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
225 g čerstvého (príp. mrazeného) špenátu
Hrsť cherry paradajok
6 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak a opekáme približne 1 minútu. Potom pridáme špenát a opekáme ďalšiu minútu.
K zmesi v panvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, soľ a čierne korenie a opekáme ďalšiu minútu.
Do panvice pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho miešania pečieme cca 5 minút, kým vajcia nestuhnú. Frittatu podávame studenú alebo teplú, nakrájanú na trojuholníky.
Prajeme vám dobrú chuť!