Kuracie rezne máme veľmi radi, ale v lete si rada uľahčím prácu a namiesto státia pri rozpálenej panvici radšej trávim čas inak. :-) Tieto rezne sú naozaj fantastické – rýchle, chrumkavé a vhodné aj na grilovanie. Navyše, je to oveľa zdravšie, ako vyprážance.
Potrebujeme:
- 4 ks kuracích pŕs
- 30 g horčice
- 50 g majonézy alebo kyslej smotany
- 30 ml oleja,
- 2 lyžičiek medu,
- 4 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- červená paprika,
- mleté korenie
Postup:
Na marinádu všetko zmiešame. Mäsko si umyjeme, nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.
Vložíme do marinády aspoň na dve hodinky (ideálne na noc) a potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 30 minút.
Obrátime a necháme dopiecť.
Ak chcete chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke a pokvapkajte olejom.