Tento zákusok som našla už pred viac ako rokom v skupine Recepty a rady do kuchyne.
Jeho autorkou je pani Katarína Ch., ktorá recept zverejnila, vďaka čomu sa dostal až ku mne.
Týmto jej chcem veľmi poďakovať, pretože ide o jeden z najlepších zákuskov, aké som kedy ochutnala. Určite ho skúste tiež.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
5 lyžíc kr. cukru
5 lyžíc polohr. múky
1/2 balenia prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
trocha oleja
Krém:
600 ml mlieka
2 bal. zlatého klasu
200 g Nutelly
120 – 150 g kr. cukru
150 g masla
2 bal. maslových sušienok BeBe
Na vrch:
2 bal. šľahačky v prášku
4 lyžice kr. cukor
200 ml mlieko
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto: v miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec aj sypké suroviny.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Cesto otestujeme špáradlom.
Nutellový krém: Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme klasicky puding.
Do horúceho pudingu pridáme Nutellu.
Necháme vychladnúť a potom zmiešame s našľahaným maslom.
Na upečené cesto natrieme 1/2 krému, na to poukladáme keksy namočené v mlieku, na to druhú polovicu 1/2 krému.
Nakoniec si pripravíme karamelovú šľahačku:
Na panvci si skaramelizujeme cukor, zalejeme mliekom, necháme odvariť a vychladíme.
Do vychladenej zmesi vsypeme 2 šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Natrieme na vrch zákusku.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Katarína Chabadová