Mliečnu ryžu moje deti milujú a priznám sa, že z času na čas si na nej tiež rada zamaškrtím. Keďže ju väčšinou kupujem v obchode, rozhodla som sa, že tentokrát ju vyskúšam pripraviť doma podľa tohoto skvelého receptu. A aký bol výsledok? Po dobrote sa len tak zaprášilo, len čo som som ju naložila do pohárov. Odteraz ju budem určite robievať častejšie.
Potrebujeme:
150 g ryže
200 ml vody
500 ml mlieka
Štipka soli
3 lyžice kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vanilkový cukor
20 g masla
50 g horkej čokolády
Postup:
Do hrnca dáme ryžu a zalejeme vodou tak, aby hladina vody siahala cca 0,5 cm nad ryžu. Keď sa ryža začne variť, pridáme cukor, mlieko, maslo a soľ. Dôkladne premiešame a varíme, pokiaľ ryža nie je mäkká. Keď je ryža hotová, zložíme z ohňa a necháme cca 10 minút vychladnúť.
Ryžovú hmotu rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.
Do pohárov vrstvíme bielu a hnedú ryžu. Ozdobíme jahodami, prípadne iným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
zdroj: citromhab