Receptík od pani Anky, najlepšie koláčiky pre našu rodinu, odporúčam, mám ich odskúšané a lepšie nepoznám.
Potrebujeme:
800g hl múky
1 vajce
3 žĺtky
100g práškového cukru
200 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 maslá (1 kocka 250 g)
2 kocky kvasníc (studené)
štipka soli
Náplň:
2 kocky tvarohu
Vanilkový cukor (podľa chuti)
2 žĺtky
práškový cukor podľa chuti
hrozienka deň vopred naložené v rume
Na namáčanie:
1 maslo, 200 ml rumu (môže byť z hrozienok) a cca 100 g práškového cukru
Na obalenie:
práškový cukor s kokosom
Postup:
Kvasnice (pozor musia byť studené!) vidličkou zmiešame s práškovým cukrom na kašičku. V mlieku rozšľaháme vajcia so žĺtkami a pridáme do misky s kvasnicami. Potom pridáme múku, zmäknuté maslo a štipku soli. Vypracujeme cesto.
Cesto je celkom tuhé, chce to potom trochu prehniesť na pracovnom stole. Prikryté cesto sa potom uloží do chladničky, najlepšie cez noc. V chladničke trošku narastie.
Cesto si rozdelíme na 4 guličky, berieme jednu po druhej. Má to tú výhodu, že nemusíme celé cesto rozváľať po stole, príliš by sa zahrialo.
Rozvaľkáme na tenko, vykrajujeme malé kolieska a plníme. Najlepšie je dať na Koliesko tvaroh, a na neho hrozienka. Zabalíme a koláčiky hneď namáčame vo vajíčku a v drobenke.
Pečieme na 170 ° do zlatista a ihneď po vytiahnutí z rúry koláčiky namáčame v rozohriatom masle s rumom a cukrom, potom v práškovom cukre s kokosom. Jeden koláčik po druhom takto namáčame a obaľujeme.
Je to piplačka, trošku popálené prstíky, ale za tú krásu a námahu to stojí.
Sú úžasné
Tak nech sa darí :-)