Je skutočne možné pripraviť skvelý pečený dezert len z dvoch surovín? Odpoveď znie – áno. Táto čokoládová torta je toho jasným dôkazom. Na jej prípravu potrebujete len 2 suroviny a chvíľu voľného času. Pozrite sa, ako na to!
Potrebujeme:
3 vajcia
165 g čokolády
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vložíme do chladničky. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Čokoládu necháme vychladnúť a medzitým si z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Do vychladnutej čokolády vmiešavame žĺtky. Do hmoty následne po častiach pridávame sneh a dôkladne premiešame.
Okrúhlu formu na pečenie vystelieme papierom (priemer 15 cm) a navrstvíme do nej cesto.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Formu uložíme na pelch a pečieme pri teplote 170 stupňov 30-40 minút.
Necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.
Ozdobíme podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :)
zdroj: youtube