Kto by nemiloval metrový zákusok? My jednoznačne áno. Je to hit na každej oslave, výborný zákusok!
Potrebujeme:
7 vajec
štipka soli
250 g práškového cukru
260 g polohrubej múky
200 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 balíka prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Krém:
1 vanilkový puding alebo zlatý klas
300 ml mlieka
200 g cukru
200 g masla
Poleva:
Šľahačka alebo čokoládová poleva
Čokoládová poleva:
200 g čokolády na varenie
150 ml smotany na šľahanie
50 g masla
Postup:
Vyšľaháme si bielka so štipkou soli. Potom pridáme cukor , žĺtka jedno po druhom a potom olej. V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame k zmesi cesta.Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Zmes cesta rozdelíme na dve časti, a do jednej primiešame kakao.
Formy na srnčí chrbát poriadne vymastíme vysypeme múkou.Nalejeme do každej iné cesto, .Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Skontrolujeme špáradlom.Upečené nechajte poriadne vychladnúť.
Krém pripravíme klasicky uvarením pudingu. Ten necháme vychladnúť..Vyšľaháme si maslo s cukrom a potom po častiach primiešame puding.
Vychladnuté piškóty nakrájame na plátky ktoré potom spájame k sebe krémom .Zákusok potom celý potrieme zvyšným krémom a prelejeme čokoládovou polevou. Prípadne dozdobíme len šľahačkou a posypeme čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)